Actuele zaken van vocaal ensemble Viva la Musica 

 

2015 wordt het jaar van een “Tour de Chant door het Zeeuwse Land”.

Al zingend gaan wij niet alleen door de topografie van Zeeland maar vooral ook door de geschiedenis.

Toen Zeeland nog veel ZEE en weinig LAND was kwamen hier de Cistercienzer monniken om de schorren en slikken door dijken te omwallen. Ook de godin Nehalennia behoort tot onze geschiedenis, en de vliedbergen waar de schapen op konden vluchten. En Middelburg, helaas ook met een slavernij-verleden. Valerius en Michiel de Ruyter worden muzikaal aangehaald en de Franse tijd. Over al deze onderwerpen gaan we  zingen, vanzelfsprekend eeuwenoude  liederen, maar ook hedendaagse chansons, soms met een beetje humor.

In Ellewoutsdijk in het Kerkje van Ellesdiek brengen we samen met de Zeeuwse Troubadour Engel Reinhoudt een programma dat dan heet: Tour de Chant deur ’t Zeeuwse Land, maar de Kunstroute Tholen heeft dit jaar als onderwerp “Onderweg”. Dat klopt dus precies bij ons programma.    Bij de Zomerconcerten Tholen en bij Middelburg-Volkoren kunnen wij maar een kort programma zingen, maar enkele liedjes kunt u dan nog eens horen want: VIVA LA MUSICA is op de Zeeuwse Toer dit jaar.

De elf zangers en zangeressen van vocaal ensemble Viva la Musica uit  Tholen zingen een zeer veelzijdig repertoire. De toch wel klassiek geschoolde stemmen hebben de laatste maanden met verschillende optredens het publiek duidelijk verrast. Mooie liederen uit de 16e en 17e eeuw, maar ook eigentijdse chansons werden met gevoel voor entertaining en soms ook met humor gebracht. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 2 september 2013 

 

Hebben wij opgetreden  op het Markiezenhof in Bergen op Zoom van 20.00 uur tot 22.00 uur.

 
1 en 2 Juni 2013.

Opgetreden bij Middelburg Vol-Koren op 1 en 2 juni in de Engelse kerk in Middelburg, met het programma Liefde. 

 

18 mei 2013.

Opgetreden in een volle Gasthuiskapel tijdens de Zomerconcerten Tholen. Zie de recenies onder het kopje in de media van de Eendrachtbode.

Ook lof voor onze Edu de Goffau.

 

27 en 29 April  2013.

We zongen tijdens de Kunstroute in Tholen in het oude stadhuis. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis vocaal ensemble Viva la Musica Tholen.

 

In de herfst van 2011 begonnnen wij met een klein talentvol groepje aan een huiskamerkoor aan de Kerkstraat 1-3 in Tholen. Elke maandagmiddag kwamen wij met veel plezier bij elkaar. Hoewel de samenstelling nog veranderde gaven we toch op 5 maart in Zorgcentrum Ten Anker ons eerste concert. Daarna volgde een 2e en 3e optreden in Tholen bij de Kunstroute op 28 en 30 april in 2011 in het Oude Stadhuis.

Op donderdag 27 september zongen wij in Middelburg in het kader van het  Lange Jan Project. 

Op 8 december 2012 namen wij deel aan de viering van het 50 jarig jubileum van het gebruik van de Martinuskerk door de protestantse gemeente in Halsteren.

10 december 2012 zongen wij het programma "op weg naar het kerstfeest" in de Maartenshof in Sint Maartensdijk En op 17 december 2012 traden wij op in Zorgcentrum ten Anker in Tholen.Helaas zongen wij ook in december 2012 bij de uitvaart van onze dierbare vriend Chiel Hotelmans. ZIjn in Memoriam kunt u lezen op de pagina in de Media.

 

 

 

meer nieuws  *  archief 2013/2014

foto Rien Burgers

foto Rien Burgers