vocaal ensemble Viva la Musica Tholen

"muziek verbindt mensen" quote dirigent : Sarien Bout -Sakko

In de media oude programma

2015 wordt het jaar van een “Tour de Chant door het Zeeuwse Land”.

Al zingend gaan wij niet alleen door de topografie van Zeeland maar vooral ook door de geschiedenis.

Toen Zeeland nog veel ZEE en weinig LAND was kwamen hier de Cistercienzer monniken om de schorren en slikken door dijken te omwallen. Ook de godin Nehalennia behoort tot onze geschiedenis, en de vliedbergen waar de schapen op konden vluchten. En Middelburg, helaas ook met een slavernij-verleden. Valerius en Michiel de Ruyter worden muzikaal aangehaald en de Franse tijd. Over al deze onderwerpen gaan we  zingen, vanzelfsprekend eeuwenoude  liederen, maar ook hedendaagse chansons, soms met een beetje humor.

In Ellewoutsdijk in het Kerkje van Ellesdiek brengen we samen met de Zeeuwse Troubadour Engel Reinhoudt een programma dat dan heet: Tour de Chant deur ’t Zeeuwse Land, maar de Kunstroute Tholen heeft dit jaar als onderwerp “Onderweg”. Dat klopt dus precies bij ons programma.    Bij de Zomerconcerten Tholen en bij Middelburg-Volkoren kunnen wij maar een kort programma zingen, maar enkele liedjes kunt u dan nog eens horen want: VIVA LA MUSICA is op de Zeeuwse Toer dit jaar.

 

jaaroverzicht 2014

Op 22 januari 2014 trad Viva la Musica op voor het Steunpunt Senioren in de Zoomflat in Bergen op Zoom. Wij gingen met het programma AMSTERDAM met Klaas Vos vanwege het succes op herhaling.

 

 

Helaas!!! Klaas Vos is geopereerd aan zijn knie, heeft het revalidatieproces toch wat onderschat, en moest op het laatste moment afzeggen. 

 

Wij hebben in 2 dagen het programma opgeleukt, opgerekt, aangevuld, en onszelf en elkaar verbaasd met de creativiteit die zomaar aanwezig was. Sarien, Anja, Jan Fondse, allemaal bleken zij verteltalent te hebben, en Ingrid las een spannende KRONKEL van Simon Carmiggelt voor. Het programma werd nog wat aangevuld met succesnummers uit het verleden, en Jo Zoutendijk scoorde met House of the Rising Sun, en Marian met Ik zou wel eens willen weten, van Jules de Corte.

Het was echt een succes, geweldig publiek, prima sfeer. Veel complimentjes gekregen.